Monodrama „Zoran Radmilović“ u izvođenju Ivana Tomaševića

SMEDEREVO, 23. februar 2021 – Monodrama „Zoran Radmilović“ biće izvedena u sredu, 24. februara, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo sa početkom u 19 sati. Ovo scensko delo, koje iz perspektive glumca opsednutog likom i delom Zorana Radmilovića, govori o jednom od naših najbolјih i najpopularnijih glumaca, u svoj repertoar uvrstila scena „Maska“, režirala je Andrea Ada Lazić, a u monodrami glumi Ivan Tomašević, koji je i autor teksta.

Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart, glumac,  ovom slučaju Ivan Tomašević kao Zoran Radmilović, izgrađena je ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su, zbog par genija, proglasili za mediokritete.

Ideja o postavci ove monodrame je potekla od Dragana Begovića, producenta na RTS –u. 2011. godine je snimlјen igrano dokumentarni film „Zalažem se za laž” po istoimenoj knjizi Ane Radmilović, ćerke Zorana Radmilovića, a po Zoranovim tekstovima. Uloga Zorana Radmilovića je dodelјena Ivanu Tomaševiću, a režija Andrei Adi Lazić. Tokom priprema i snimanja filma, producent Dragan Begović je izložio ideju da se uradi i monodrama o Zoranu Radmiloviću.

Do sada je predstava, pored mnogih mesta u Srbiji, gostovala u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Rusiji, Makedoniji i više puta je nagrađivana na festivalima.

Cena ulaznice je 200 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!